• info@shutterednature.com

Wilde katten

Ik heb wilde katten (Felidae) als groep dieren gekozen waarvan ik de soorten allemaal wil zien. Ik vind het wel leuk om een doel te hebben dat een beetje als richtlijn kan dienen voor de gebieden die ik wil bezoeken.

Het leuke van katten is dat ze altijd in interessante natuurgebieden voorkomen omdat een kat behoorlijk veeleisend is als het gaat om de omgeving waarin hij leeft en de jachtkansen die de omgeving biedt. Daarnaast zijn ze ook nog heel verschillend, zo heb je de indrukwekkende grote katten als tijger, maar ook hele kleine niet minder interessante katten als Roestkat. Ook bestaat de familie uit ongeveer 40 soorten (afhankelijk van welke taxonomie je volgt) zodat het goed mogelijk is om aan elke soort veel aandacht te besteden, dat maakt het zien van zo’n soort gelijk een stuk leuker voor mij, dan dat wanneer ik bijvoorbeeld één van je duizenden vogelsoorten zou zien.

Hieronder heb ik foto’s geplaatst van de katten die ik tot nu toe heb gezien. Uiteraard doe ik mij best om goede foto’s van de katten te maken, maar ik ben altijd al erg blij als ik hem in elk geval op de foto heb! Mijn kattenlijst bestaat nu uit zes soorten in de volgorde dat ik ze gezien heb, zijn: Pardellynx, Leeuw, Jachtluipaard, Luipaard, (Afrikaanse) Wilde kat (volgens een nieuwe taxonomie een aparte soort, maar zolang die nog niet breed is doorgevoerd schaar ik ‘m nog even onder de Wilde kat, het maakt voor mij toch nog geen verschil want de Europese variant heb ik nog niet) en Woestijnkat. In het blog schrijf ik over de wijze waarop ik deze dieren gezien heb.