• info@shutterednature.com

Treurmaina’s werken aan hun reputatie

Treurmaina’s werken aan hun reputatie

Treurmaina’s zijn vogels die oorspronkelijk afkomstig zijn uit India. Doordat mensen niet al te zorgvuldig waren met het verspreiden van die beesten hebben ze hun oorspronkelijke gebied behoorlijk uitgebreid. Ze bezetten een respectabele derde plek op de IUCN-lijst van de ergste invasieve soorten ter wereld. Een immigrant waar met recht voor gevreesd mag worden dus! De andere kant van de treurmaina is dat zijn succes niet zomaar ergens vandaan komt, het is een heel erg slim beestje die ook niet te kieskeurig is als het om eten gaat. Daarnaast blijft hij zijn partner zijn hele leven trouw, iets waar het lokale vogelsoortenbestand ongetwijfeld iets van kan leren!

Mijn aandacht naar deze vogels werd getrokken doordat ik plotseling een hard gekrijs hoorde toen ik bijna de Dode Zee in wilde stappen. Gelukkig had ik mijn fototoestel bij me en zo kon ik mooi volgen hoe verwoed deze vogels zich ook tegen hun soortgenoten verdedigen. Ook hun partners waren niet te beroerd om een helpende hand of een stevig pikkende snavel toe te steken. Uiteindelijk kwam één stel als overwinnaar tevoorschijn en moest het andere stel afdruipen. Duidelijk is dat de treurmaina zijn reputatie niet voor niets heeft!

Scrol in de galerij door het verloop van het gevecht!

 

Uiteraard heeft Israël nog een aantal andere vogels te bieden waarvan de ouders wel netjes hier geboren en getogen zijn of in elk geval op eigen vleugels hier naar toe zijn komen vliegen. Hieronder nog een kleine selectie van die vogels.

Grauwe gors

Grauwe gors

Gestreepte prinia

Moabmus, een fijne lokale specialiteit!

Palestijnse honingzuiger

Kleine zwartkop

Dwergaalscholver met lokale vissers

Dwergaalscholver

Kleine zilverreiger

Kleine zilverreiger

Smyrnaijsvogel, mooi beestje…

Smyrnaijsvogel

Grote gele kwikstaart

Grote gele kwikstaart

Wil je wat meer foto’s van Israëls cultuur zien? Klik dan hier.

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: