• info@shutterednature.com

Wat cultuur uit Israël

Wat cultuur uit Israël

Ik heb Israël altijd een interessant land gevonden. Een land dat voornamelijk in het nieuws is vanwege het geweld dat met enige mate weer eens oplaait, maar ook een land dat rijk is aan zowel cultuur als natuur. Toen enkele maanden geleden dan ook een aanbieding voorbij kwam om goedkoop (120 eurotjes retour!), naar Israël te vliegen, leek me dat een mooie gelegenheid om het land eens met een bezoekje te vereren. Mijn zus en mijn vader wilden ook graag een keer in het land kijken, dus we gingen met z’n drieën. Met een huurauto reden we in zeven dagen het land door, te beginnen in Tel Aviv.

Hoewel het dus niet speciaal een vogelreis werd, deed ik uiteraard wel mijn best om zoveel mogelijk mooie soorten mee te pakken. Zie daarvoor dit blogbericht. Op vrijdagavond maakten we bij de Klaagmuur de start van de Sjabbat mee en bezochten we in de dagen daarna de bekende plekken in de Oude Stad. Daarna reden we eerst naar beneden naar het zuiden om in de Dode Zee te drijven en het antieke fort Massada te bezoeken. Daarna reden we weer omhoog naar het noorden en bezochten we de Romeinse overblijfselen van de stad Caesarea. We sloten af in het mooie, groene Galilea. Hieronder staan enkele foto’s van een aantal culture hoogtepunten van de reis.

Ingang naar de Al-Aqsa Moskee

Een man bij de Klaagmuur

Vrijdagavond bij de Klaagmuur

Het uitzicht vanaf ons hotel: Jeruzalem bij nacht

Een heel oud Romeins café bij Caesarea

Ooit zal het wel een mooi oud huis geweest zijn…

Hier en daar wat mozaïek op de vloer in Caesarea

Hippodroom van Caesarea

Hippodroom van Caesarea van de andere kant

Toch nog een vogel! Een mozaïek bij de opgravingen van de stad Zippori

Voor meer vogels uit Israël zie dit bericht.

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: