• info@shutterednature.com

Sterren van Andujar

Sterren van Andujar

Vandaag was mijn eerste dag in een fotohut om Pardellynx te fotograferen. Voor de avond kon ik overnachten op de ‘campsite’ van het gebied. Mijn idee daarbij was van een soort camping waar wel meer mensen zouden zijn. Dat bleek iets anders te liggen. Blijkbaar is men er niet aan gewend dat er in de winter mensen gebruik maken van de kampeeroptie.

Ik mag in het keukentje slapen. Je moet je voorstellen dat er midden in het gebied een gebouwtje staat waar een keuken in zit en een paar honderd meter verder staat een huis met de beheerder. Die legt me eerst uit hoe het gas werkt en dan mag ik het gaan proberen. Pannen blijken na inspectie allemaal vies te zijn, op zich is dat niet zo’n probleem, maar vervelender is dat ze allemaal van bijna een centimeter dik plaatstaal zijn gemaakt. Zie dat maar eens warm te krijgen op een zwak gaspitje! Mijn plan was spaghetti te koken en met wat meegebrachte pakjes een saus te maken en dat op te eten. Het vlees en de groente gaan dus in de enorme, van dik plaatstaal gemaakte pan en voor de spaghetti moet ik iets anders verzinnen. Uiteindelijk blijkt de fluitketel uitstekend geschikt om spaghetti in te koken. Ongeveer anderhalf uur na binnenkomst zit ik dan ook een min of meer warme maaltijd naar binnen te werken. Het is dan inmiddels al redelijk laat op de avond, maar als ik naar buiten kijk weet ik dat ik nog niet naar bed ga. De sterren zijn erg mooi zichtbaar. De volgende ochtend hoor ik van mijn gids die me naar de hut brengt dat dit blijkbaar één van de beste gebieden in Europa is om sterren te kijken. Ik vermaak me dus nog prima voor het komende uur en dat levert de volgende foto’s op.

Gelukkig is al het geploeter niet voor niets geweest! Voor de volgende twee nachten slaap ik echter toch maar in een hotelletje in de buurt van Andujar. Comfort is ook belangrijk, ik ben tenslotte op vakantie!

Wil je weten of de lynx ook nog gelukt is? Klik hier!

Voor een volledig verslag van de reis, kijk op Mammalwatching.com.

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: