• info@shutterednature.com

Beautiful Okavango

Beautiful Okavango

Na een week rijden door Zuid-Afrika en Botswana zijn we aangekomen bij Okavango. Daar kunnen we regelen dat we gaan overnachten in de Okavango Delta. Het plan is om met een motorboot naar een lokaal dorpje te varen en daar met mokoro’s verder te gaan. Mokoro’s zijn kano-achtige bootjes die vroeger werden gemaakt door een boomstam uit te hollen en tegenwoordig van kunststof zijn. De vorm is nog wel hetzelfde. Snel wordt er met de auto nog even brood gehaald en dan gaan we varen! Dat is het plan tenminste, de broodauto krijgt echter een aanrijding en ze moeten eerst alles bij het lokale politiebureau gaan regelen. Dat lukt hier niet zomaar… Uiteindelijk kunnen we rond half vijf alsnog gaan varen.

Onderweg pakken we allerlei goede vogelsoorten mee. Al snel komen we aan bij het dorpje. We stappen twee aan twee in een mokoro. Het voordeel dat we zo laat zijn is dat we nu met een ondergaande zon de Okavango binnenvaren. Om ons heen horen we de nijlpaarden grommen, Black Crakes en kikkers roepen overal, begeleid door het poot-poot-poot van Coppery-tailed Coucals. Twee Afrikaanse velduilen buitelen om elkaar heen. Een geweldige ervaring en een geweldige sfeer!

Ook ’s nachts is de Okavango mooi.

Als afsluiting nog een plaatje waar ik zelf erg blij mee ben, een mooie boom met sterren erachter. Niet gemaakt in Okavango maar wel in Botswana!

Klik hier voor meer foto’s van de vogels van Okavango en de nijlpaarden van Okavango!

Klik hier voor foto’s van andere zoogdieren: olifanten en andere hoefdieren.

Klik hier voor meer foto’s van de vogels van de Afrikaanse tuin, de savanne en hornbills.

We zagen ook katten! Klik hier voor leeuw, luipaard en cheetah.

Voor andere mooie Afrikaanse landschappen, klik hier voor Sossusvlei en Spitzkoppe.

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: