• info@shutterednature.com

Een bezoek aan de rode duinen van Sossusvlei

Een bezoek aan de rode duinen van Sossusvlei

Sossusvlei, de rode woestijn van Namibië, is beroemd. Hier zie je schitterend gevormde zandduinen met een aparte rode kleur. Het meest iconische plekje is echter Deadvlei. Een witte kleivlakte omgeven door enkele van de hoogste duinen ter wereld, sommige wel van 400 meter hoog! Op de vlakte staan uitgedroogde knoestige acaciabomen. Die zorgen vaak voor mooie plaatjes.

Met een terreinwagen worden we naar de plek gebracht. Dan is het nog een behoorlijk stuk ploeteren door het zand. Je wordt heel snel moe als je door het rulle zand een duin op moet klauteren! Als op een gegeven moment de top is bereikt dan gaat het gelukkig wel weer snel naar beneden. De plaatjes zijn wel waard: een erg mooi gezicht!

Ook stoppen we nog even bij de echte Sossusvlei. Toch iets minder mooi dan Deadvlei wat mij betreft.

Op de terugweg zijn we eigenlijk al veel te laat, maar we kunnen het niet laten om ook nog even te stoppen bij Dune 45. Het is hier nog zwaarder omhoog ploegen, maar het uitzicht is het waard!

Het is al veel te laat als we bij het hek van het park aankomen (Sossusvlei is omheind!). De poort is al helemaal verlaten, maar op een gegeven moment komt er toch iemand aanlopen met een sleutel. Als ze onze lekke banden zien, mogen we doorrijden zonder een boete te betalen. Die lekke banden hebben we weliswaar op weg naar Sossusvlei gekregen (de vierde en vijfde van de vakantie!), maar dat hoeven ze niet te weten! We hebben opnieuw genoten van een van de mooiste landschappen van Afrika!

 

Wil je meer landschappen van Afrika zien? Kijk naar Spitzkoppe en de Okavango!

Voor de vogels van Afrika, zie de posts over de vogels van de savanne, de Afrikaanse tuin, het moeras en hornbills.

Je kunt ook lezen over zoogdieren. Nijlpaarden in Okavango, olifanten en de hoefdieren van Afrika.

We zagen zelfs een paar katten! Lees over leeuwen, luipaarden en cheetahs.

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: