• info@shutterednature.com

Een geweldige middag

Een geweldige middag

Vandaag zou onze tweede en laatste dag in Etosha National Park zijn. Helaas, we moeten weer verder! Uiteraard hopen we daar nog wel het maximale uit te slepen dus we zijn al weer vroeg in het park. We zijn allemaal nog wel gaar van gisteren. Ongeveer honderd meter na de ingang zijn we echter klaarwakker. Een leeuwin is een prooi aan het besluipen! De prooi blijkt een springbok te zijn. Helaas duurt het besluipen nogal lang en door de dichte begroeiing zien we op een gegeven moment beide dieren niet meer. We gaan dus maar door. ’s Ochtends zien we verder een beetje dieren die we al gezien hadden. Net als gisteren gaan we weer zwemmen in Halali. Helemaal opgefrist gaan we er ’s middags nog één keer tegenaan. Nu moet het gaan gebeuren!

We zijn nog maar kort op weg of we zien een auto stil staan. Wij stoppen ook even en kijken wat er te zien is. Voor hetzelfde geld staan ze naar een giraffe of iets dergelijks te kijken en die hebben we nu wel gezien! Al snel zie ik onder een boom echter een grote kat zitten: een cheetah! Ik ben erg blij want dat betekent een nieuwe kattensoort! Helaas zit de cheetah nogal ver weg, maar we zijn al lang blij dat we hem gezien hebben want na vijf minuten gaat hij plat liggen en dan kun je hem door het dichte gras helemaal niet meer zien. Hoewel de foto’s erg slecht zijn, is het toch erg fijn om in je laatste uurtjes in het park nog even het snelste landdier ter wereld te zien!

Vol goede moed gaan we weer verder. We rijden via het Olifantsbad waar we gisteren nog zulke spannende momenten hadden. We komen langs een gebied met aardig wat bomen en dat is goed voor die andere kattensoort: luipaard! Gisteren hadden we hier ook al goed gekeken maar niets gezien. Nu rijden we er en zien we opeens een aantal auto’s staan. Dat kan in dit gebied maar één ding betekenen: er zit een luipaard in een boom! Al snel hebben we hem gevonden, maar hij is helemaal niet makkelijk te zien, zijn schutkleur beschermt hem goed. Als je hem echter eenmaal gevonden hebt dan is hij ook erg mooi te zien. Langzaam kunnen we met de auto ook wat dichterbij bewegen tot we op een gegeven moment onder zijn boom staan. Dan staan we op ongeveer 15 meter van het luipaard. Geweldig! Ik blijf plaatjes schieten, helaas moeten we ook nu weer door, maar het is wel mijn mooiste moment in Afrika! Voor de foto’s kan ik niet kiezen dus blader er maar even doorheen!

De olifanten zijn ook nog gelukt trouwens, bij daglicht zagen ze er meteen een stuk vriendelijker uit.

 

Benieuwd naar de katten die we nog meer zagen in Afrika? Klik hier!

Wil je meer vogels van Afrika zien? Kijk ook eens naar de vogels van de savanne, het moeras, de Afrikaanse tuin en hornbills.

Je kunt ook lezen over zoogdieren. Nijlpaarden in Okavango, olifanten en de hoefdieren van Afrika.

Afrika heeft veel mooie landschappen. Bekijk de foto’s van Okavango, Spitzkoppe en Sossusvlei.

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: