• info@shutterednature.com

Sterrenpracht van Spitzkoppe

Sterrenpracht van Spitzkoppe

Spitzkoppe is een berglandschap met allerlei grillig gevormde rotsformaties. Wij hebben er ons kamp opgeslagen. Om ons heen hebben we een geweldig uitzicht op de sterren. Het zal vanavond extra bijzonder  zijn want er komt een maansverduistering! We hadden ons geen betere plek kunnen voorstellen om die te bekijken. Terwijl we dus onze chili con carne bij het kampvuur aan het bereiden zijn, verdwijnt achter ons de maan langzaam achter de aarde. Een heel bijzondere ervaring!

Deze diashow vereist JavaScript.

Als de maan eenmaal verduisterd is, blijft dat voor een uurtje zo. En dat is fijn want nu zijn alle andere sterren ook goed te zien! Ook met het blote oog is een schitterende Melkweg te zien. Ik leef me dus helemaal uit met het fototoestel. Het is echt een sterrenpracht. Hier en daar schiet een vallende ster door het beeld, die krijg ik zelfs op de foto!

Zie je de vallende ster?

Er zijn toch weinig dingen mooier dan onder zo’n sterrenpracht te gaan slapen!

 

Wil je meer landschappen van Afrika zien? Kijk naar Sossusvlei en de Okavango!

Voor de vogels van Afrika, zie de posts over de vogels van de savanne, de Afrikaanse tuin, het moeras en hornbills.

Je kunt ook lezen over zoogdieren. Nijlpaarden in Okavango, olifanten en de hoefdieren van Afrika.

We zagen zelfs een paar katten! Lees over leeuwen, luipaarden en cheetahs.

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: