• info@shutterednature.com

Een bezoekje aan de Westelijke Sahara

Een bezoekje aan de Westelijke Sahara

Voor een week was ik in de Westelijke Sahara om op zoek te gaan naar een woestijnkat. Over die zoektocht kun je hier meer lezen. De beste plaats om op dit moment een woestijnkat te vinden is het stuk Westelijke Sahara tussen de stad Dakhla en het plaatsje Aousserd.  Wij vlogen dus ook van Paris Orly naar Dakhla, nadat we de avond ervoor met de Thalys via Gare du Nord op het vliegveld waren aangekomen. Dat had nog wel wat voeten in de aarde want we hadden de laatste (!) trein vanaf Gare du Nord naar Orly (dat wisten we ook niet) en we sliepen op de vloer van het vliegveld (dat hadden we wel ingepland). Wij hadden een appartement in Dakhla en reden elke dag de lange asfaltweg op en neer tussen Dakhla en Aousserd.

Dakhla is een bijzondere stad ten opzichte van de rest van Marokko omdat het veel minder georiënteerd is op toeristen. Souvenirwinkeltjes zoek je tevergeefs en nergens heb je last van je aanklampende straatverkopers. Wel is het een bekende surfspot en aangezien Fransen voor erg weinig geld heen en weer kunnen vliegen, zat het vliegtuig dan ook vol met Fransen die even een weekje gaan surfen. Ook zie je veel pensionado’s of mensen die daar dicht tegenaan zitten, die met grote campers allemaal gezellig bij elkaar staan. Die rijden zo vanuit Europa naar Afrika. Hoewel een week in Dakhla cultureel gezien niet een enorme verrijking van onze levens was, laat ik hier toch een paar plaatjes zien van enkele zaken die mij opvielen daar. Uiteraard mag een serie van dromedarissen niet ontbreken, geen wilde dieren, dus die zijn verbannen naar de afdeling reisverslagen in plaats van de zoogdieren!

Dakhla is een stad bij de zee!

Onze lokale supermarkt

Deze doet het nog nét

Deze niet meer

Moskee van Aousserd

Moskee van Dakhla

De foto’s van de dromedarissen heb ik in een aparte galerij gedaan, dat kijkt wat makkelijker!

Lees hier meer over ons avontuur met de woestijnkat.

Lees hier meer over de nachtelijke zoektochten naar dieren.

Klik hier voor meer foto’s van de landschappen van de Sahara

Zie hier een verslag van de hele reis!

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: