• info@shutterednature.com

Melkweg in de Andes

Melkweg in de Andes

Als je foto’s van de sterren wilt maken is het natuurlijk altijd fijn als het niet bewolkt is. Als je ergens tussen april en december in de Chileense Andes bent zit je goed, dan is het namelijk het droge seizoen en dan regent het dus ook bijna niet. Dat betekent dus ook weinig wolken en heldere luchten. Daarnaast is een ander voordeel dat je met gemak naar 4000 meter hoogte kunt rijden waardoor je dus weer wat dichter bij de sterren zit en je ook minder last hebt van lichtvervuiling. Als je in de Andes bent, is het dus een goed idee om die mooie sterrenluchten op de foto te zetten

Speciaal voor dat doel had ik net voordat ik weg ging nog even een tweedehands Samyang 14mm gekocht. Geen lens die uitgerust is met al die moderne nieuwigheden zoals autofocus en beeldstabilisatie maar wel F2.8 en met 14mm dus ook een flinke groothoek. Tussen het zoeken naar dieren door heb ik daarom ook wat aandacht besteed aan de sterren. Voor de rest kun je er niet echt een spannend verhaal van maken dus hierbij het resultaat van twee weken Andes en af en toe de Melkweg fotograferen!

LennartVerheuvel

Laat je bericht achter

%d bloggers liken dit: