• info@shutterednature.com

Wilde katten

Ik heb wilde katten (Felidae) als groep dieren gekozen waarvan ik de soorten allemaal wil zien. Ik vind het wel leuk om een doel te hebben dat een beetje als richtlijn kan dienen voor de gebieden die ik wil bezoeken.

Het leuke van katten is dat ze altijd in interessante natuurgebieden voorkomen omdat een kat behoorlijk veeleisend is als het gaat om de omgeving waarin hij leeft en de jachtkansen die de omgeving biedt. Daarnaast zijn ze ook nog heel verschillend, zo heb je de indrukwekkende grote katten als tijger, maar ook hele kleine niet minder interessante katten als Roestkat. Ook bestaat de familie uit ongeveer 40 soorten (afhankelijk van welke taxonomie je volgt) zodat het goed mogelijk is om aan elke soort veel aandacht te besteden, dat maakt het zien van zo’n soort gelijk een stuk leuker voor mij, dan dat wanneer ik bijvoorbeeld één van de duizenden vogelsoorten zou zien.

Hieronder heb ik foto’s geplaatst van de katten die ik tot nu toe heb gezien. Uiteraard doe ik mij best om goede foto’s van de katten te maken, maar ik ben altijd al erg blij als ik hem in elk geval op de foto heb! Mijn kattenlijst bestaat nu uit twaalf soorten in de volgorde dat ik ze gezien heb, zijn: Pardellynx, Leeuw, Jachtluipaard, Luipaard, Afrikaanse Wilde kat, Woestijnkat, Poema, Nachtkat, Sunda-luipaardkat, Marmekat, Borneose nevelplanter, Platkopkat. In het blog schrijf ik over de wijze waarop ik deze dieren gezien heb. Tot nu toe is het mij van slechts één kat niet gelukt om een foto te nemen en dat was de nachtkat. Mijn foto van de platkopkat zit daar wel dicht tegenaan want het is werkelijk een baggerplaatje, maar hij is nog net herkenbaar!

Sunda Leopard Cat