• info@shutterednature.com

Over

Beste bezoeker van mijn website,

 

Mijn naam is Lennart Verheuvel en leuk dat je op mijn website kijkt! Ik ben al een groot deel van mijn leven geïnteresseerd in de natuur en op een gegeven moment ben ik dat gaan combineren met fotograferen. In Nederland kijk ik vooral naar vogels. Het mooiste is om zelf een bijzondere soort te ontdekken, maar als ergens in het land een hele aansprekende vogel ontdekt wordt dan reis ik daar ook voor door het land. In het buitenland zoek ik nog steeds naar vogels, maar daar heb ik ook veel belangstelling voor zoogdieren.

 

Niet voor niets bestaat er onder vogelaars een gezegde ‘the best bird of the trip is always a mammal’ en dat is ook echt zo! Hoe mooi en sierlijk ivoormeeuwtjes bijvoorbeeld kunnen zijn, een ijsbeer maakt stiekem toch gewoon meer indruk. Daarom ga ik in het buitenland ook op zoek naar zoogdieren. Daarbij vond ik het leuk om voor mezelf een doel te stellen in de vorm van een bepaalde dierenfamilie die ik graag wil zien. De keuze is op de wilde katten gevallen. Dat heeft een aantal redenen: afhankelijk van welke taxonomische indeling je volgt, bestaan er om en nabij veertig soorten katten, niet zo veel dus dat het onmogelijk wordt om ze allemaal te zien en je kunt je dan ook echt verdiepen in de soorten die je wilt zien. Daarnaast zijn katten vaak ook een soort ‘paraplusoort’, veel andere soorten kunnen ook overleven in een gebied als katten dat kunnen, ze zijn nogal veeleisend! Zoeken naar katten levert dus ook vaak veel vogels en andere zoogdieren als bijvangst op. Ten slotte zijn het ook allemaal hele mooie en indrukwekkende dieren om te zien en dat is uiteraard ook van belang!

 

Ze komen overigens niet op Australië of Antarctica voor, dus om die continenten te bezoeken moet ik weer een ander excuus verzinnen! Op deze website plaats ik de foto’s die ik van de dieren maak en van de gebieden waar ze in voorkomen. In het reisblog dat aan deze pagina is gelinkt, laat ik de foto’s zien die met cultuur te maken hebben. Op een reis kom je veel meer tegen dan alleen dieren en het leek me ook wel leuk om daar iets van te delen. Kijk vooral eens verder rond, veel plezier!

 

Met vriendelijke groet,

 

Lennart Verheuvel

 

Mijn waarnemingen in het buitenland voer ik in op Observation.org

Mijn waarnemingen in Nederland voer ik in op Waarneming.nl

Neem voor zoogdieren ook eens een kijkje op Mammalwatching.com en op Dutchbirding.nl voor vogels